In november 2018 komen Rein Mercha en Mitch Schomaker in contact. Bekende volkszanger Rein zou niet veel later op 55-jarige leeftijd opnieuw vader worden van zijn prachtige dochter Delilah. Mitch had als tekstschrijver het idee dit te verwerken in een mooi lied.  

Hieruit ontstond “Lief Kind Van Mij. Een lied waarin Rein bezingt wat het met hem doet om dit allemaal te mogen mee maken. Ook laat hij weten wat hij zijn pasgeboren dochter toewenst. Namelijk een onbezorgd leven waarin ze vooral moet genieten van de dagen dat ze echt kind mag zijn.

Na het doornemen van de eerste demo is er geen letter op papier meer veranderd. Zowel Rein als Mitch waren direct enthousiast. Vervolgens werd de muziek verzorgd door Gerjo Gielen waarna al snel de opnames werden gemaakt bij Soundstudio Deyoso in het Brabantse Boekel.  

Op diezelfde dag werden ook direct de eerste opnames voor de bijbehorende videoclip gemaakt door I’MITCH Media. De rest van de stijlvolle videoclip werd opgenomen tijdens de doop van Delilah. Zowel in de prachtige Sint-Marthakerk in Den Haag als tijdens het knalfeest wat achteraf plaatsvond zijn de allermooiste beelden opgenomen. Met als resultaat een videoclip waarbij niets in scène is gezet. Alles is echt.

Deze eerste samenwerking tussen Rein en Mitch heeft geresulteerd tot het besluit om samen een volledig album op te nemen. Hier wordt op dit moment de laatste hand aan gelegd door topproducer Manfred Jongenelis.